Logická olympiáda 2019 

Jonáš Skuhrovec a Anastázie Gavendová účastníky Logické olympiády 2019                                                                                                    

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. 

Letos se do soutěže zaregistrovalo 71 208 soutěžících z 3 249 mateřských, základních a středních škol, což je nejvíce v historii soutěže.  Mezi nimi byli i dva naši odvážní soutěžící z R1 Jonáš Skuhrovec a Anastázie Gavendová. Úkolem soutěžících bylo v daném termínu a omezeném čase samostatně vypracovat test plný logických úloh, který jim byl po přihlášení do soutěže vygenerován počítačem. 

Jonáš a Anastázie soutěžili v kategorii středních škol například i s nadanými studenty maturitních ročníků prestižních soukromých gymnázií. Jejich výsledky jsou tedy v porovnání s celorepublikovým průměrem velmi slušné. Jonáš obsadil mezi 13 412 soutěžícími ve své kategorii 4 363. – 4519. místo, porazil tak 63,49% soutěžících a Anastázie obsadila 6486. – 6688. místo a porazila 46,56% soutěžících ve své kategorii.

Oběma gratulujeme!  

Pokud se chcete o soutěži dozvědět více, navštivte stránky https://www.logickaolympiada.cz/ a za rok se můžete přihlásit také.

Mgr. Olga Vitvarová